From BlenderWiki

Jump to: navigation, search
Blender3D FreeTip.gif
IMPORTANT! Do not update this page!
We have moved the Blender User Manual to a new location. Please do not update this page, as it will be locked soon.

Meniuri

Meniul Space

Blender contine mai multe meniuri, fiecare dintre ele fiind accesibile fie din antetul ferestrei, fie direct din locatia mouse-ului folosind Tastele rapide sau cu click RMB Template-RMB.png pe marginea unei ferestre, a unui buton sau pe ecran. Va fi afisat un meniu senzitiv la context daca este valabil pentru acea interfata de element.

In plus, este valabil si un meniu cu acces la toate comenzile Blender prin apasarea tastei Space (vedeti imaginea). Pur si simplu incepeti sa tastati comanda de care aveti nevoie si lasati ca functia de cautare a meniului sa faca restul. Apoi comanda alegeti din lista cu LMB Template-LMB.png sau selectati comanda cu sau si apasati tasta Return.

Daca va lipseste meniul cu vechea caseta de instrumente din versiunea 2.4x, puteti avea ceva similar instaland suplimentul 3D View: Dynamic Spacebar Menu Add-On care poate fi gasit in eticheta Add-Ons din fereastra cu preferinte - Preferences.

Cititi aici mai multe despre instalarea suplimentelor - Add-Ons »

Unele meniuri sunt senzitive la context si sunt valabile doar in anumite situatii. De exemplu, meniul specials (W tasta rapida) este valabil doar in fereastra 3D atunci cand este activat modul Editare.

La folosirea aplicatiei Blender, fiti atenti la modul care este activat si la tipul de obiect selectat. Astfel veti sti care taste rapide functioneaza si in ce conditii.

Blender3D FreeTip.gif
Meniuri in Mac
Pentru ca Blender nu foloseste meniul standard al sistemului de operare, daca folositi un Mac, veti avea o bara de meniu redundanta in partea de sus. Pentru a o elimina, vedeti aceasta postare din Macworld, dar fiti atenti la etapele de lucru. Ca alternativa: mariti Blender pe tot ecranul, folosind ultimul buton din antetul ferestrei info (care se afla de obicei in partea de sus a a sablonului de ecran).
Contents